Zonnepanelen Hezingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hezingen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Middels krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels onze tool check jij uitgebreide info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hezingen!

zonnepanelen installateur 7662
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7662
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hezingen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.tubbergen.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Tubbergen. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Tubbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Hezingen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hezingen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 650.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hezingen schommelen tussen de €4800 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €632,25 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Hezingen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3400 – €4450€440
2280012€5150 – €5900€675
3350015€6075 – €6025€800
4391016€6325 – €6750€950
5444019€6975 – €7225€960
6497023€7650 – €8050€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Hezingen ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hezingen bedraagt 3830 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Hezingen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hezingen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hezingen vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind jij in enkele stappen een uitstekende vakman in jouw streek. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Hezingen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hezingen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7662).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!