Zonnepanelen Langeveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Langeveen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Langeveen!

zonnepanelen installateur 7679
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7679
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langeveen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.tubbergen.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tubbergen. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Tubbergen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Langeveen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Langeveen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5400), dan is jouw winst al €1134. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Langeveen liggen tussen om en nabij de €5400 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie betaal je al snel €654,75 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Langeveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3500 – €4425€410
2296012€5250 – €5875€500
3341016€6025 – €6150€750
4404018€6475 – €6725€940
5453019€6950 – €7200€1010
6491023€7425 – €8150€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Langeveen achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langeveen bedraagt 3830 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Langeveen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langeveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Langeveen vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in de buurt. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets het soort huis. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Langeveen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Langeveen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 7679).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!