Zonnepanelen Albergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Albergen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze website vind jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Albergen!

zonnepanelen installateur 7665
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7665
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Albergen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.tubbergen.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Tubbergen. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Tubbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Albergen
Direct zonnepanelen bestellen? In Albergen kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan pak je al €1097,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Albergen fluctueren tussen de €4900 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Powerpeers betaal je al snel €639 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Albergen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3550 – €4275€410
2295012€5125 – €5900€575
3356015€6100 – €6075€850
4412016€6350 – €6675€890
5449020€7000 – €7125€1030
6509021€7600 – €8050€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Albergen tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Albergen bedraagt 3830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Albergen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-albergen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Albergen vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan tref je moeiteloos een deskundige monteur in je postcoderoos. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Albergen.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Albergen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7665).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!