Zonnepanelen Geesteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Geesteren? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl check je omvangrijke info over zonnepanelen kopen in Geesteren!

zonnepanelen installateur 7678
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7678
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geesteren mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.tubbergen.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Tubbergen. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Tubbergen zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Geesteren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Geesteren zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5375), dan bedraagt dit al €1128,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Geesteren komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Geesteren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3475 – €4425€400
2293011€5125 – €5800€575
3331014€6025 – €6150€775
4386016€6425 – €6825€920
5443019€6975 – €7150€1030
6511022€7650 – €8075€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Geesteren bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geesteren is 3830 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Geesteren?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geesteren

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Geesteren vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs zoek je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Diverse aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Geesteren.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €22,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Geesteren op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7678).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!