Zonnepanelen Harbrinkhoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Harbrinkhoek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze vergelijker check je omvangrijke gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Harbrinkhoek!

zonnepanelen installateur 7615
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7615
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harbrinkhoek mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.tubbergen.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tubbergen. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Tubbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Harbrinkhoek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Harbrinkhoek kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4825), dan is het voordeel al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 700.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Harbrinkhoek liggen tussen om en nabij de €4600 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €695,25 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Harbrinkhoek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3675 – €4275€380
2302013€5125 – €5700€650
3353016€6075 – €6050€750
4415016€6375 – €6725€950
5469020€6975 – €7300€960
6499023€7700 – €8125€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Harbrinkhoek achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harbrinkhoek is 3830 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Harbrinkhoek?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harbrinkhoek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Harbrinkhoek vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij zonder problemen een uitmuntende expert in de regio. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Harbrinkhoek.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Harbrinkhoek op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7615).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!