Zonnepanelen Fleringen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Fleringen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website lees jij accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Fleringen!

zonnepanelen installateur 7666
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7666
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Fleringen mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.tubbergen.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Tubbergen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Tubbergen zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Fleringen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Fleringen bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5250), dan is jouw winst al €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Fleringen variëren tussen de €4500 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Fleringen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118608€3425 – €4300€390
2271011€5275 – €5750€575
3334016€5925 – €6050€825
4386017€6375 – €6775€930
5457020€6900 – €7125€960
6518023€7550 – €7850€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Fleringen ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fleringen bedraagt 3830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Fleringen?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-fleringen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Fleringen vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vergelijk je in een zeer korte periode een goede leverancier in de regio. Diverse installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het type woning. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Fleringen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fleringen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7666).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!