Zonnepanelen Almelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Almelo? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze tool doorzoek je handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Almelo!

zonnepanelen installateur 7601
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7601
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Almelo juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.almelo.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Almelo. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Almelo zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Almelo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Almelo kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan bedraagt dit al €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Almelo variëren tussen de €5400 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen mondt uit in zo’n 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €630 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Almelo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3675 – €4475€410
2294013€5275 – €5875€575
3339014€5900 – €6250€725
4416016€6525 – €6700€910
5468019€6900 – €7300€990
6507021€7625 – €8075€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Almelo check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Almelo is 2870 kWh. Dit staat voor pakweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Almelo?

Bij het installeren van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-almelo

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Almelo vergelijken? Middels onze stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in jouw streek. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Almelo.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Almelo.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Almelo op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente