Zonnepanelen Westdorpe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Westdorpe? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. deze pagina bekijk je samengestelde details aangaande zonnepanelen kopen in Westdorpe!

zonnepanelen installateur 4554
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4554
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westdorpe juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.terneuzen.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Terneuzen. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Terneuzen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Westdorpe
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Westdorpe kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Westdorpe schommelen tussen de €5000 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €639 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Westdorpe bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3525 – €4375€410
2293012€5150 – €5675€625
3359014€5900 – €6200€700
4383018€6400 – €6600€920
5445019€6925 – €7200€990
6519022€7425 – €7800€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Westdorpe lees jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westdorpe is 2710 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Westdorpe?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westdorpe

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Westdorpe vergelijken? Via onderstaande tips kies jij moeiteloos een goede monteur in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Westdorpe.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westdorpe op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4554).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!