Zonnepanelen Sluiskil kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sluiskil? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze website tref jij uitgebreide info m.b.t. zonnepanelen kopen in Sluiskil!

zonnepanelen installateur 4541
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4541
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sluiskil juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.terneuzen.nl check jij de spelregels in de gemeente Terneuzen. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Terneuzen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sluiskil
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sluiskil zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4600), dan loopt dit al op tot €966. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 750.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sluiskil zitten vaak tussen de €4300 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je al snel €627,75 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sluiskil kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3425 – €4425€400
2272011€5275 – €5875€650
3323014€6025 – €6225€850
4416017€6375 – €6700€900
5460019€7050 – €7275€970
6511021€7475 – €8050€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Sluiskil bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sluiskil is 2710 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sluiskil?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sluiskil

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sluiskil vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verschillende adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Sluiskil.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook certificering (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sluiskil op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4540, 4541).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!