Zonnepanelen Zaamslag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Zaamslag? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via de zonnepanelen-vergelijker check jij bruikbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Zaamslag!

zonnepanelen installateur 4543
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4543
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zaamslag juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.terneuzen.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Terneuzen. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Terneuzen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zaamslag
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zaamslag zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zaamslag liggen tussen de €4100 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (prijs juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zaamslag kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117606€3575 – €4300€430
2283012€5000 – €5700€625
3359016€5925 – €6025€800
4416016€6500 – €6750€920
5445020€7000 – €7275€990
6495021€7600 – €8100€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Zaamslag vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zaamslag is 2710 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Zaamslag?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zaamslag

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zaamslag vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind jij in korte tijd een uitmuntende specialist in de buurt. Verschillende adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type huis. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zaamslag.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Dan is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zaamslag op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4543).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!