Zonnepanelen Zuiddorpe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zuiddorpe? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door zonnepanelenrevolutie.nl tref je actuele info over zonnepanelen kopen in Zuiddorpe!

zonnepanelen installateur 4574
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4574
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuiddorpe juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.terneuzen.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Terneuzen. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Terneuzen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zuiddorpe
Direct zonnepanelen bestellen? In Zuiddorpe zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan is jouw winst al €1034,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zuiddorpe komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zuiddorpe kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3525 – €4325€440
2279013€5075 – €5775€525
3333015€6050 – €6075€850
4386018€6350 – €6825€940
5457020€6900 – €7125€980
6506023€7500 – €8075€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Zuiddorpe check je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuiddorpe is 2710 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Zuiddorpe?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuiddorpe

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zuiddorpe vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vind je moeiteloos een goede monteur in jouw streek. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het type huis. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Zuiddorpe.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuiddorpe op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal project (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4574).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!