Zonnepanelen Sas van Gent kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Sas van Gent? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze tool vind jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sas van Gent!

zonnepanelen installateur 4551
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4551
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sas van Gent juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.terneuzen.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Terneuzen. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Terneuzen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Sas van Gent
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sas van Gent kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan pak je al €981,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sas van Gent liggen tussen om en nabij de €5200 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sas van Gent kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3575 – €4275€410
2304013€5050 – €5775€675
3356015€6025 – €6225€875
4402016€6300 – €6850€900
5445020€7100 – €7225€990
6510021€7675 – €7900€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Sas van Gent achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sas van Gent bedraagt 2710 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Sas van Gent?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sas-van-gent

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Sas van Gent vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een professionele leverancier in je postcoderoos. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Sas van Gent.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sas van Gent op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal project (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 4550, 4551).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!