Zonnepanelen Axel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Axel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Wegens dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij omvangrijke details aangaande zonnepanelen kopen in Axel!

zonnepanelen installateur 4571
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4571
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Axel juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.terneuzen.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Terneuzen. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Terneuzen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Axel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Axel zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Axel liggen tussen de €5300 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €654,75 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Axel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3450 – €4450€440
2291012€5075 – €5650€550
3347016€5950 – €6200€700
4418016€6400 – €6700€910
5447019€6900 – €7225€1030
6495023€7525 – €8000€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Axel tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Axel bedraagt 2710 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Axel?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-axel

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Axel vergelijken? Middels het advies hieronder kies jij moeiteloos een professionele expert in je woonplaats. Diverse bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Axel.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Axel op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4570, 4571, 4581).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!