Zonnepanelen Koewacht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Koewacht? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze website tref jij uitgebreide tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Koewacht!

zonnepanelen installateur 4576
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4576
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koewacht juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.terneuzen.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Terneuzen. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Terneuzen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Koewacht
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Koewacht zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4975), dan pak je al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Koewacht fluctueren tussen de €4100 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €661,5 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Koewacht kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3675 – €4500€420
2287013€5200 – €5825€525
3357014€6050 – €6125€775
4412016€6375 – €6725€930
5443020€6950 – €7200€970
6516021€7675 – €7850€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Koewacht check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koewacht bedraagt 2710 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Koewacht?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koewacht

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Koewacht vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek jij in enkele stappen een professionele monteur in de buurt. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Koewacht.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Koewacht op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4576).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!