Zonnepanelen Biervliet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Biervliet? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Biervliet!

zonnepanelen installateur 4521
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4521
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Biervliet juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.terneuzen.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Terneuzen. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde noemen we de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Terneuzen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Biervliet
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Biervliet kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5675), dan bedraagt dit al €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Biervliet schommelen tussen de €5000 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in circa 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Biervliet bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3400 – €4375€440
2305013€5100 – €5600€600
3343014€6100 – €6225€750
4415018€6400 – €6675€940
5467019€7075 – €7175€1020
6500021€7450 – €7825€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Biervliet check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biervliet bedraagt 2710 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Biervliet?

Voor zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-biervliet

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Biervliet vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek je in enkele stappen een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het type woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Biervliet.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Biervliet op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4520, 4521).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!