Zonnepanelen Hoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hoek? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze website bekijk jij praktische gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Hoek!

zonnepanelen installateur 4542
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4542
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoek juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.terneuzen.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Terneuzen. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Terneuzen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hoek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hoek zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4625), dan profiteer je al van een korting van €971,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus een half miljoen investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hoek liggen tussen om en nabij de €4100 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta of Pure Energie betaal je hiervoor wel €630 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hoek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3600 – €4350€420
2288012€5075 – €5850€625
3358016€5950 – €6275€800
4393018€6300 – €6625€950
5439019€7000 – €7250€1010
6503022€7650 – €8050€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Hoek achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoek is 2710 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Hoek?

Voor panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hoek vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies je in korte tijd een professionele leverancier in de buurt. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Hoek.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoek op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal zonne-energie project (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4542).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!