Zonnepanelen Spui kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Spui? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze website lees je omvangrijke details aangaande zonnepanelen kopen in Spui!

zonnepanelen installateur 4539
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4539
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spui juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.terneuzen.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Terneuzen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Terneuzen zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Spui
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Spui bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5900), dan loopt dit al op tot €1239. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Spui komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert zo’n 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €625,5 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Spui kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3550 – €4325€440
2308011€5125 – €5825€500
3330015€5925 – €6250€825
4390016€6425 – €6650€930
5443019€7000 – €7150€1010
6503022€7400 – €8175€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Spui tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spui is 2710 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Spui?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spui

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Spui vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een uitmuntende installateur in de buurt. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Spui.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Spui op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4539).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!