Zonnepanelen Philippine kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Philippine? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Gezien dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. deze website ontdek je actuele tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Philippine!

zonnepanelen installateur 4553
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4553
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Philippine juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.terneuzen.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Terneuzen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Terneuzen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Philippine
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Philippine kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4700), dan loopt dit al op tot €987. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 700.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Philippine liggen tussen de €5100 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (tarief juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Philippine kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3500 – €4275€430
2299011€5100 – €5700€650
3337015€5900 – €6050€875
4387018€6475 – €6625€890
5440020€6900 – €7150€1000
6518023€7425 – €7875€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Philippine lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Philippine is 2710 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Philippine?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-philippine

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Philippine vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan heb jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type woning. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Philippine.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Terneuzen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Philippine op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4553).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!