Zonnepanelen Stichtse Vecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Stichtse Vecht? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je samengestelde aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Stichtse Vecht!

zonnepanelen installateur 3633
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stichtse Vecht juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.stichtsevecht.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Stichtse Vecht. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Stichtse Vecht zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Stichtse Vecht
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Stichtse Vecht kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5400), dan profiteer je al van een korting van €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 800.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Stichtse Vecht liggen tussen de €5200 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €630 (tarieven juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Stichtse Vecht kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3700 – €4350€410
2273013€5275 – €5750€575
3347014€6050 – €6225€725
4395016€6450 – €6600€940
5464020€7100 – €7300€960
6515022€7700 – €8125€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Stichtse Vecht bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stichtse Vecht bedraagt 3160 kWh. Dit staat voor circa 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Stichtse Vecht?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stichtse-vecht

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Stichtse Vecht vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een uitmuntende leverancier in jouw streek. Diverse specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het type woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Stichtse Vecht.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Stichtse Vecht op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3633).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente