Zonnepanelen Montfoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Montfoort? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Geholpen door de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze pagina check jij praktische info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Montfoort!

zonnepanelen installateur 3417
 • Lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Montfoort juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.montfoort.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Montfoort. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Montfoort kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Montfoort
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Montfoort kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5250), dan is jouw winst al €1102,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Montfoort variëren tussen de €4400 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Montfoort is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3550 – €4250€440
2290013€5300 – €5650€550
3334015€6025 – €6275€850
4413016€6525 – €6625€950
5445020€7025 – €7125€980
6486022€7650 – €7950€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Montfoort bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montfoort bedraagt 3320 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Montfoort?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-montfoort

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Montfoort vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een deskundige expert in je woonplaats. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Montfoort.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Montfoort.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montfoort op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Linschoten, Willeskop)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 3417).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente