Zonnepanelen Tienhoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tienhoven? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Met zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze pagina check jij bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Tienhoven!

zonnepanelen installateur 3612
 • Lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3612
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tienhoven juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.stichtsevecht.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Stichtse Vecht. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Stichtse Vecht kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Tienhoven
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tienhoven kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan loopt dit al op tot €1181,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 550.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Tienhoven fluctueren tussen de €4800 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert plusminus 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Tienhoven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3500 – €4425€400
2299012€5300 – €5800€575
3337015€6050 – €6075€875
4412017€6300 – €6675€950
5470020€7000 – €7250€980
6492021€7650 – €7825€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Tienhoven lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tienhoven bedraagt 3160 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Tienhoven?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tienhoven

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Tienhoven vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan tref jij vandaag nog een deskundige specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Tienhoven.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tienhoven op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3612).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!