Zonnepanelen Nieuwer Ter Aa kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Nieuwer Ter Aa? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze tool vind jij omvangrijke info die helpen bij zonnepanelen kopen in Nieuwer Ter Aa!

zonnepanelen installateur 3626
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3626
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwer Ter Aa april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.stichtsevecht.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Stichtse Vecht. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Stichtse Vecht zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nieuwer Ter Aa
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuwer Ter Aa kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5725), dan is het voordeel al €1202,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 500.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuwer Ter Aa fluctueren tussen de €4800 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (tarief april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Nieuwer Ter Aa kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3425 – €4475€390
2280013€5125 – €5875€650
3324014€6050 – €6125€875
4390018€6300 – €6825€910
5432020€6925 – €7300€1030
6485021€7475 – €8000€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Nieuwer Ter Aa ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwer Ter Aa bedraagt 3160 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Veel klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Nieuwer Ter Aa?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwer-ter-aa

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nieuwer Ter Aa vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek jij in enkele stappen een professionele aanbieder in je postcoderoos. Verscheidene installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Nieuwer Ter Aa.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwer Ter Aa op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3626).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!