Zonnepanelen Nieuwegein kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Nieuwegein? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze tool lees je uitgebreide tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Nieuwegein!

zonnepanelen installateur 3431
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Postcode3431
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3560 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€100,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwegein april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.nieuwegein.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nieuwegein. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Nieuwegein zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Nieuwegein
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuwegein zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5275), dan profiteer je al van een korting van €1107,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 800.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuwegein zitten vaak tussen de €4800 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert circa 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en NLE betaal je al snel €618,75 (tarieven april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwegein bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3600 – €4225€430
2290012€5000 – €5850€525
3324014€6075 – €6275€800
4392017€6550 – €6700€890
5457019€7025 – €7225€1020
6504022€7700 – €7925€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Nieuwegein ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwegein bedraagt 2970 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nieuwegein?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwegein

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nieuwegein vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek jij binnen enkele minuten een professionele aanbieder in je woonplaats. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Nieuwegein.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Nieuwegein.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwegein op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal project (Jutphaas Wijkersloot, Zuilenstein, Batau Zuid, Batau Boord, Doorslag, Huis de Geer, Blokhoeve, Galecop, Fokkesteeg, Hoogzandveld, Lekboulevard, Vreeswijk, Merwestein, Park Oudegein, Zandveld, Het Klooster, Laagraven, Plettenburg, De Wiers, Hoge Landen, Stadscentrum)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 3430, 3431, 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437, 3438, 3439).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!