Zonnepanelen Kockengen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Kockengen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze vergelijker vind je samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kockengen!

zonnepanelen installateur 3628
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3628
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kockengen juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.stichtsevecht.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Stichtse Vecht. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Stichtse Vecht kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kockengen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Kockengen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan profiteer je al van een korting van €1207,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 600.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kockengen zitten vaak tussen de €5100 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kockengen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3575 – €4325€380
2309012€5225 – €5800€575
3336015€6025 – €6100€700
4394017€6350 – €6850€910
5446020€7100 – €7250€1000
6503022€7550 – €7900€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Kockengen achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kockengen bedraagt 3160 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kockengen?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kockengen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kockengen vergelijken? Door onderstaande tips vind je in korte tijd een erkende leverancier in je postcodegebied. Sommige monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Kockengen.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kockengen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 3628).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!