Zonnepanelen Oud Zuilen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Oud Zuilen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oud Zuilen!

zonnepanelen installateur 3611
 • Een lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3611
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oud Zuilen juli 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.stichtsevecht.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Stichtse Vecht. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Stichtse Vecht zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Oud Zuilen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oud Zuilen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5600), dan bedraagt dit al €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oud Zuilen liggen tussen de €4000 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675 (kosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Oud Zuilen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3525 – €4275€420
2277012€5225 – €5775€575
3332014€5900 – €6075€825
4397018€6425 – €6650€910
5430019€6900 – €7125€980
6520022€7700 – €7900€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Oud Zuilen tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oud Zuilen is 3160 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Oud Zuilen?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oud-zuilen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Oud Zuilen vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een goede monteur in je postcodegebied. Verschillende installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Oud Zuilen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oud Zuilen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een project in je eigen buurt (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 3611).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!