Zonnepanelen Loenersloot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Loenersloot? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze tool tref jij bruikbare info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Loenersloot!

zonnepanelen installateur 3634
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3634
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loenersloot juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.stichtsevecht.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Stichtse Vecht. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Stichtse Vecht kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Loenersloot
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Loenersloot kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan pak je al €1228,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Loenersloot liggen tussen de €5300 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert plusminus 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €697,5 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Loenersloot bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117207€3425 – €4325€380
2286012€5275 – €5800€575
3333015€5900 – €6075€775
4401018€6400 – €6600€910
5452020€6900 – €7200€1000
6489022€7400 – €7925€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Loenersloot achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loenersloot bedraagt 3160 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Loenersloot?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loenersloot

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Loenersloot vergelijken? Middels het advies hieronder zoek je moeiteloos een uitstekende specialist in je postcodegebied. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan erkend zonnepanelen advies in Loenersloot.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Loenersloot op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal project (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3634).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!