Zonnepanelen Nieuwersluis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nieuwersluis? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze tool tref jij praktische adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Nieuwersluis!

zonnepanelen installateur 3631
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwersluis juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.stichtsevecht.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Stichtse Vecht. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Stichtse Vecht kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Nieuwersluis
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nieuwersluis kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5775), dan profiteer je al van een korting van €1212,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 750.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nieuwersluis variëren tussen de €4800 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nieuwersluis kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3475 – €4275€400
2294013€5225 – €5600€600
3327014€6100 – €6250€850
4417018€6475 – €6675€920
5458019€7050 – €7225€1000
6490022€7650 – €7975€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Nieuwersluis tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwersluis is 3160 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Nieuwersluis?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwersluis

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Nieuwersluis vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer expliciet het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Nieuwersluis.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwersluis op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3630, 3631).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!