Zonnepanelen Breukelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Breukelen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze website tref je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Breukelen!

zonnepanelen installateur 3621
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3621
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Breukelen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.stichtsevecht.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Stichtse Vecht. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Stichtse Vecht kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Breukelen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Breukelen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan is het voordeel al €1191,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 650.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Breukelen zitten vaak tussen de €5300 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Qurrent betaal je hiervoor wel €681,75 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Breukelen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3650 – €4225€440
2278012€5175 – €5875€650
3359015€6000 – €6025€800
4396018€6500 – €6825€880
5442020€6950 – €7175€990
6497021€7650 – €8075€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Breukelen ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Breukelen bedraagt 3160 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Breukelen?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-breukelen

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Breukelen vergelijken? Met de uitleg die hierna komt kies je binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de aard van de woning. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Breukelen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Breukelen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 3620, 3621).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!