Zonnepanelen Nigtevecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Nigtevecht? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze tool bekijk je samengestelde aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nigtevecht!

zonnepanelen installateur 1393
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode1393
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nigtevecht juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.stichtsevecht.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Stichtse Vecht. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Stichtse Vecht is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nigtevecht
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nigtevecht kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Zo’n 800.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nigtevecht liggen tussen om en nabij de €4500 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €659,25 (prijspeil juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nigtevecht kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3550 – €4475€440
2310011€5250 – €5900€650
3360015€5975 – €6200€725
4408016€6450 – €6650€930
5445020€6925 – €7175€990
6486022€7625 – €8075€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Nigtevecht check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nigtevecht is 3160 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Nigtevecht?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nigtevecht

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Nigtevecht vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een erkende monteur in jouw streek. Sommige installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer expliciet het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Nigtevecht.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nigtevecht op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1393).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!