Zonnepanelen Utrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Utrecht? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze vergelijker bekijk je bruikbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Utrecht!

zonnepanelen installateur 3500
 • Lagere maandlasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3500
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Utrecht december 2023

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.utrecht.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Utrecht. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Utrecht zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Utrecht
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Utrecht zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (december 2023) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Utrecht variëren tussen de €4400 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pakweg 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (vergoeding december 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Utrecht kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3650 – €4350€380
2288011€5275 – €5800€625
3330015€6100 – €6125€750
4407018€6325 – €6850€910
5446019€7100 – €7275€970
6517022€7500 – €8050€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Utrecht check je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Utrecht is 2500 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Utrecht?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-utrecht

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Utrecht vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in je postcodegebied. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Utrecht.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Utrecht.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Utrecht op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een project in je eigen buurt (West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente