Zonnepanelen Maarssen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Maarssen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij handige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Maarssen!

zonnepanelen installateur 3601
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3601
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maarssen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.stichtsevecht.nl tref je de spelregels in de gemeente Stichtse Vecht. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Stichtse Vecht is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Maarssen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Maarssen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan men de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5575), dan loopt dit al op tot €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 650.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Maarssen liggen tussen de €4600 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €672,75 (tarieven april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Maarssen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3700 – €4400€430
2285013€5025 – €5675€675
3354016€6000 – €6150€800
4394017€6525 – €6825€900
5450019€6950 – €7225€960
6510021€7400 – €7800€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Maarssen check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maarssen is 3160 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Maarssen?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maarssen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Maarssen vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref je zonder problemen een betrouwbare installateur in je woonplaats. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Maarssen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Maarssen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 3600, 3601, 3602, 3603, 3604, 3605, 3606, 3607, 3608).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!