Zonnepanelen Loenen aan de Vecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Loenen aan de Vecht? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze vergelijker vind je praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Loenen aan de Vecht!

zonnepanelen installateur 3632
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3632
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loenen aan de Vecht juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.stichtsevecht.nl check jij de spelregels in de gemeente Stichtse Vecht. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Stichtse Vecht kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Loenen aan de Vecht
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Loenen aan de Vecht zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 550.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Loenen aan de Vecht liggen tussen om en nabij de €4100 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €693 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Loenen aan de Vecht kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117707€3475 – €4225€410
2304012€5000 – €5825€575
3329016€6025 – €6050€700
4398018€6325 – €6700€940
5449020€6925 – €7250€1020
6491023€7550 – €7950€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Loenen aan de Vecht ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loenen aan de Vecht bedraagt 3160 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Loenen aan de Vecht?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loenen-aan-de-vecht

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Loenen aan de Vecht vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vergelijk je vandaag nog een erkende aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Loenen aan de Vecht.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Loenen aan de Vecht op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal project (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3632).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!