Zonnepanelen Woerden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Woerden? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Geholpen door zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze vergelijker lees jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Woerden!

zonnepanelen installateur 3441
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3441
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woerden juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.woerden.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Woerden. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Woerden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Woerden
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Woerden zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 600.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Woerden zitten vaak tussen de €4700 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Woerden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3700 – €4500€400
2310011€5250 – €5775€500
3339015€6025 – €6125€700
4388016€6525 – €6725€950
5448020€6975 – €7275€980
6498021€7700 – €7975€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Woerden lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woerden bedraagt 3010 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle klanten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Woerden?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woerden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Woerden vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij vandaag nog een uitstekende monteur in de regio. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Woerden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Woerden.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Woerden op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een project in je eigen buurt (Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3440, 3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3446, 3447, 3448, 3449).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente