Zonnepanelen Oudewater kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oudewater? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Door krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool bekijk je actuele raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oudewater!

zonnepanelen installateur 3421
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3421
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudewater juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.oudewater.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oudewater. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Oudewater is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oudewater
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oudewater kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5300), dan loopt dit al op tot €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 600.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oudewater fluctueren tussen de €4300 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon betaal je hiervoor wel €621 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oudewater kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3675 – €4300€420
2283011€5125 – €5625€525
3356014€6050 – €6250€750
4411018€6525 – €6800€940
5464019€6900 – €7125€1010
6511022€7475 – €8125€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Oudewater tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudewater is 3190 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oudewater?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudewater

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Oudewater vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk je zonder problemen een deskundige monteur in de regio. Veel installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Oudewater.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Oudewater.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudewater op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal project (Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 3420, 3421).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente