Zonnepanelen Vreeland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Vreeland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Op basis van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je handige tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vreeland!

zonnepanelen installateur 3633
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vreeland maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.stichtsevecht.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Stichtse Vecht. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Stichtse Vecht zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Vreeland
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Vreeland kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan loopt dit al op tot €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 600.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vreeland variëren tussen de €5300 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (onkosten maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vreeland bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3525 – €4325€440
2295011€5225 – €5800€550
3327015€6025 – €6125€700
4387017€6450 – €6700€890
5437019€7100 – €7275€990
6506022€7700 – €8200€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Vreeland zie je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vreeland is 3160 kWh. Dit staat voor circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Vreeland?

Voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vreeland

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vreeland vergelijken? Door onze stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een goede vakman in jouw streek. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk het huis. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Vreeland.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Stichtse Vecht.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vreeland op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 3633).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!