Zonnepanelen s-Heerenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in s-Heerenberg? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker check jij handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in s-Heerenberg!

zonnepanelen installateur 7041
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7041
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Heerenberg mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.montferland.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Montferland. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Montferland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in s-Heerenberg
Op krediet zonnepanelen bestellen? In s-Heerenberg kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra voordelig een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5900), dan profiteer je al van een korting van €1239. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in s-Heerenberg fluctueren tussen de €4000 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €618,75 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in s-Heerenberg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3425 – €4250€390
2274013€5125 – €5725€650
3351016€5950 – €6250€775
4416016€6525 – €6825€890
5431020€6975 – €7225€990
6500023€7525 – €8000€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck s-Heerenberg zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Heerenberg bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in s-Heerenberg?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-heerenberg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in s-Heerenberg vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een deskundige leverancier in de regio. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in s-Heerenberg.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in s-Heerenberg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7040, 7041).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!