Zonnepanelen Braamt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Braamt? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze website tref je samengestelde gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Braamt!

zonnepanelen installateur 7047
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7047
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Braamt mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.montferland.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Montferland. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Montferland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Braamt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Braamt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Braamt fluctueren tussen de €4300 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op plusminus 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Braamt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3650 – €4475€390
2287011€5050 – €5725€650
3357014€6025 – €6025€725
4417018€6350 – €6650€900
5451020€6900 – €7250€1010
6493021€7625 – €7825€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Braamt ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Braamt is 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de mensen verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Braamt?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-braamt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Braamt vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een betrouwbare expert in jouw omgeving. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het type huis. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Braamt.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Braamt op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7047).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!