Zonnepanelen Wijnbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Wijnbergen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze tool lees je samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Wijnbergen!

zonnepanelen installateur 7048
 • Lagere maandlasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7048
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijnbergen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.montferland.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Montferland. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Voorts is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Montferland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wijnbergen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wijnbergen zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4700), dan is het voordeel al €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wijnbergen komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €630 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wijnbergen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3675 – €4350€440
2289011€5000 – €5700€525
3333015€6025 – €6025€750
4388016€6325 – €6600€910
5445020€6900 – €7250€980
6505021€7475 – €8050€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Wijnbergen vind je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijnbergen bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Wijnbergen?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijnbergen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wijnbergen vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs tref je moeiteloos een deskundige vakman in de buurt. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Wijnbergen.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wijnbergen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? Dan kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 7048).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!