Zonnepanelen Loerbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Loerbeek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je samengestelde tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Loerbeek!

zonnepanelen installateur 7036
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7036
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loerbeek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.montferland.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Montferland. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Montferland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Loerbeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Loerbeek kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5825), dan is het voordeel al €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Loerbeek komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Vandebron betaal je al snel €612 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Loerbeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3550 – €4300€430
2308011€5250 – €5900€575
3323015€5950 – €6100€725
4386016€6525 – €6600€930
5470020€7100 – €7125€1010
6480022€7500 – €7925€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Loerbeek achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loerbeek bedraagt 3170 kWh. Dit staat voor rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Loerbeek?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loerbeek

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Loerbeek vergelijken? Door middel van het advies hieronder vind jij binnen enkele minuten een erkende vakman in je postcodegebied. Diverse adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Loerbeek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Loerbeek op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een regionaal project (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7036).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!