Zonnepanelen Azewijn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Azewijn? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker check je uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Azewijn!

zonnepanelen installateur 7045
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7045
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Azewijn mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.montferland.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Montferland. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Montferland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Azewijn
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Azewijn kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4625), dan pak je al €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Azewijn variëren tussen de €5100 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Nuon betaal je hiervoor wel €623,25 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Azewijn kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3700 – €4425€400
2288012€5150 – €5825€550
3344015€5925 – €6275€850
4415018€6400 – €6625€890
5442020€7075 – €7150€980
6505023€7650 – €7975€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Azewijn check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Azewijn is 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Azewijn?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-azewijn

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Azewijn vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb jij vandaag nog een professionele leverancier in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de aard van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Azewijn.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Azewijn op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7045).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!