Zonnepanelen Lengel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lengel? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze vergelijker ontdek je uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lengel!

zonnepanelen installateur 7044
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7044
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lengel mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.montferland.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Montferland. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Montferland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lengel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Lengel kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten erg goedkoop een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lengel zitten vaak tussen de €4600 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Oxxio betaal je al snel €621 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Lengel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3575 – €4350€420
2299011€5200 – €5825€575
3349016€6025 – €6100€750
4404017€6425 – €6700€930
5431020€6975 – €7275€1010
6513021€7700 – €7875€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Lengel vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lengel bedraagt 3170 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Lengel?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lengel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lengel vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten tref jij in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets expliciet het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Lengel.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lengel op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7044).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!