Zonnepanelen Rozendaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Rozendaal? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze vergelijker vind je omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Rozendaal!

zonnepanelen installateur 6961
 • Een kleiner energiecontract.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Postcode6961
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M32500 M3
Stroomverbruik kWh3990 kWh
Gemiddelde energierekening€255,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rozendaal juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.rozendaal.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rozendaal. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Rozendaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Rozendaal
Direct zonnepanelen bestellen? In Rozendaal kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5300), dan loopt dit al op tot €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 650.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Rozendaal komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €697,5 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Rozendaal bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3650 – €4200€390
2300012€5150 – €5750€575
3349015€6050 – €6250€700
4412018€6525 – €6625€950
5442020€7000 – €7225€1010
6511022€7675 – €8000€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Rozendaal bekijk jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rozendaal bedraagt 3990 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Rozendaal?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rozendaal

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Rozendaal vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb jij zonder problemen een erkende vakspecialist in jouw omgeving. Verschillende adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Rozendaal.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Rozendaal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rozendaal op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Wijk 00)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6891, 6961).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!