Zonnepanelen Kilder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Kilder? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Omwille van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze website check je uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kilder!

zonnepanelen installateur 7035
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7035
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kilder mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.montferland.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Montferland. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Montferland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Kilder
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kilder zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5800), dan pak je al €1218. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 650.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kilder zitten vaak tussen de €5100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je al snel €609,75 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Kilder kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119807€3625 – €4200€410
2287012€5125 – €5800€600
3343014€6050 – €6200€825
4382018€6375 – €6800€930
5436019€7000 – €7150€1030
6519021€7500 – €8175€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Kilder ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kilder is 3170 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Kilder?

Voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kilder

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kilder vergelijken? Via het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Kilder.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kilder op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7035).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!