Zonnepanelen Vethuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Vethuizen? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze website ontdek je praktische tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vethuizen!

zonnepanelen installateur 7046
 • Een kleiner energiecontract.
 • Duurzame investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7046
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vethuizen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.montferland.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Montferland. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Montferland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Vethuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Vethuizen kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4650), dan pak je al €976,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vethuizen komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €625,5 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vethuizen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3575 – €4500€440
2282011€5250 – €5825€575
3348014€6025 – €6225€775
4414017€6325 – €6750€890
5442020€6950 – €7300€1030
6502021€7400 – €7875€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Vethuizen achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vethuizen bedraagt 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Vethuizen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vethuizen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vethuizen vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan erkend zonnepanelen advies in Vethuizen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vethuizen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal project (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7046).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!