Zonnepanelen Zeddam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zeddam? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website lees jij actuele adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zeddam!

zonnepanelen installateur 7038
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeddam mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.montferland.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Montferland. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Montferland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zeddam
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Zeddam kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan pak je al €1228,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zeddam fluctueren tussen de €4100 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of NLE betaal je al snel €614,25 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Zeddam bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3575 – €4425€430
2277012€5225 – €5650€575
3355014€6050 – €6225€850
4403017€6525 – €6850€940
5438019€6950 – €7225€970
6505021€7425 – €7975€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Zeddam ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeddam is 3170 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Zeddam?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeddam

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zeddam vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten zoek je in een zeer korte periode een goede expert in jouw omgeving. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Zeddam.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zeddam op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal project (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7038).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!