Zonnepanelen Stokkum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Stokkum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze pagina tref jij actuele details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Stokkum!

zonnepanelen installateur 7039
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7039
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stokkum mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.montferland.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Montferland. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Montferland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Stokkum
Direct zonnepanelen bestellen? In Stokkum zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Stokkum fluctueren tussen de €4100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Stokkum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3450 – €4325€430
2299012€5300 – €5850€550
3329016€5925 – €6200€800
4410017€6475 – €6825€940
5441019€6925 – €7200€1000
6489021€7600 – €7925€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Stokkum vind je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stokkum bedraagt 3170 kWh. Dit staat voor pakweg 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle investeerders prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Stokkum?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stokkum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Stokkum vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb jij binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Stokkum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Stokkum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7039).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!