Zonnepanelen Didam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Didam? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze website lees jij samengestelde gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Didam!

zonnepanelen installateur 6941
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode6941
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Didam mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.montferland.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Montferland. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Montferland zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Didam
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Didam kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5275), dan loopt dit al op tot €1107,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 650.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Didam liggen tussen om en nabij de €4300 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je al snel €654,75 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Didam kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3700 – €4425€430
2298011€5075 – €5600€525
3346016€5900 – €6225€825
4406018€6450 – €6725€880
5436019€6950 – €7225€960
6511021€7675 – €8125€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Didam check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Didam is 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Didam?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-didam

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Didam vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref je zonder problemen een uitmuntende leverancier in je postcoderoos. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Didam.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Montferland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Didam op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (s-Heerenberg, Brakel, Didam)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6940, 6941, 6942).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!