Zonnepanelen Geldermalsen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Geldermalsen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij deze pagina lees jij toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Geldermalsen!

zonnepanelen installateur 4191
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4191
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geldermalsen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.geldermalsen.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Geldermalsen. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Geldermalsen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Geldermalsen
Direct zonnepanelen bestellen? In Geldermalsen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 650.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Geldermalsen schommelen tussen de €5100 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op om en nabij 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €645,75 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Geldermalsen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3400 – €4400€410
2307013€5150 – €5625€500
3331015€6100 – €6075€775
4410018€6425 – €6625€930
5460020€6900 – €7125€970
6480023€7525 – €8100€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Geldermalsen vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geldermalsen bedraagt 3390 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Geldermalsen?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geldermalsen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Geldermalsen vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk je moeiteloos een erkende vakspecialist in je woonplaats. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan goedzonnepanelen advies in Geldermalsen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Geldermalsen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een lokaal project (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4190, 4191).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente