Zonnepanelen Rhenoy kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Rhenoy? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van onze website doorzoek je veelzijdige aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Rhenoy!

zonnepanelen installateur 4152
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4152
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rhenoy juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.geldermalsen.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Geldermalsen. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Geldermalsen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Rhenoy
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Rhenoy zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan is het voordeel al €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 650.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Rhenoy variëren tussen de €5400 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rhenoy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3450 – €4250€420
2290013€5125 – €5675€500
3352016€5925 – €6175€850
4413018€6400 – €6625€920
5447020€6900 – €7225€960
6481022€7700 – €7975€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Rhenoy check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rhenoy is 3390 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Rhenoy?

Puur voor panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rhenoy

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rhenoy vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref je moeiteloos een erkende vakman in je postcoderoos. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Rhenoy.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rhenoy op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4152).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!