Zonnepanelen Acquoy kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Acquoy? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze website ontdek je praktische adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Acquoy!

zonnepanelen installateur 4151
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4151
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Acquoy april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.geldermalsen.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Geldermalsen. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Geldermalsen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Acquoy
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Acquoy kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan is jouw winst al €1097,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 500.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Acquoy fluctueren tussen de €5200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor om en nabij 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (onkosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Acquoy bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3450 – €4475€420
2295013€5050 – €5775€650
3336014€5900 – €6125€775
4410016€6400 – €6725€890
5470020€6975 – €7200€970
6495023€7525 – €8150€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Acquoy check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Acquoy is 3390 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Acquoy?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-acquoy

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Acquoy vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk je in een zeer korte periode een erkende monteur in je postcodegebied. Een aantal installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Acquoy.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Acquoy op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 4151).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!